Despre

Back

L1 spațiu colaborativ pentru artă contemporană

L1 este un colectiv multidisciplinar de artiste și artiști care funcționează pe principii de solidaritate, colaborare, flexibilitate, dezvoltare comunitară și implicare socială. L1 este și un spațiu comunitar care găzduiește, la etajul 1 al Atelierelor Malmaison, studiouri de producție artistică, un magazin de artă și diverse evenimente. 

Comunitatea funcționează, în principal, prin eforturile independente ale celor care o compun, care se materializează uneori în proiecte și programe multi- inter- și transdisciplinare colaborative și schimburi culturale pornind de la principiile și valorile comune. Activitățile colectivului caută să militeze pentru recunoașterea și sustenabilitatea muncii artistice, să consolideze prezența comunității artistice independente în spațiu, să sublinieze valoarea istorică și culturală a clădirii Malmaison și să construiască conexiuni relevante între public și arta contemporană, în diversele sale forme. 

L1 urmărește să devină o infrastructură de sprijin stabilă pe termen lung pentru artistele și artiștii din comunitate sau pentru alți lucrători și lucrătoare culturale care au nevoie de ateliere de lucru accesibile ca preț și locație. Pentru asta, comunitatea dezvoltă și diferite activități pentru a încuraja mecenatul în artă sau pentru accesarea de finanțări.

L1 încurajează diversitatea artistică, culturală și identitară și nu tolerează atitudini discriminatorii, de ură sau care aduc atingere demnității persoanei.

Comunitatea încearcă să se opună activ practicilor de gentrificare ale spațiului și zonei și este deschisă colaborării cu instituțiile publice, cu alte organizații și cu comunitatea locală din zona Plevnei – Gara de Nord și din zonele adiacente pentru dezvoltarea de programe de sprijin pentru locuitorii din zonă.  

L1 nu închiriază studiouri sau spații de producție artistică sau de evenimente.

*MIRAJ este un spațiu comunitar care are rolul de a încuraja mecenatul ca metodă de sprijin a muncii artistice. Miraj este un fel de magazin de artă fizic și online, dar și un mic spațiu de expunere, non-profit, la etajul 1 al clădirii Malmaison.

Acest site a fost creat în cadrul proiectului L1 – spațiu colaborativ pentru artă contemporană. Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.